CTT-Groepsreizen-website-banner-liverpool-1.png

Liverpool

The Beatles Story

14/08/2024-17/08/2024

Liverpool

The Beatles Story

14/08/2024-17/08/2024

De bruisende stad Liverpool is niet alleen de thuisbasis van The Beatles, de internationaal vermaarde havenstad is één van de meest muzikale steden ter wereld, met beroemdheden als Elvis Costello, Orchestral Manoeuvres in the Dark (Andy McCluskey en Paul Humphreys), Franky Goes To Hollywood, Melanie C (van The Spice Girls), Atomic Kitten en Gerry (and the Peacemakers). Deze laatste was verantwoordelijk voor het iconische clublied van Liverpool FC: You’ll Never Walk Alone. In Liverpool is muziek alomtegenwoordig en duiken The Fab Four zowat om elke hoek op.

reisbeschrijving

Thema's
1
2
3
4

01 Zaventem – Liverpool

We vliegen van Zaventem (Brussels International Airport) naar Manchester. We worden met een plaatselijke autocar naar het centrum van Liverpool gebracht. Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel, maken we een eerste verkennende wandeling langs het iconische Waterfront en kunnen we een eerste keer met John, Paul, George en Ringo op de foto. In de bekende Albert Docks bezoeken we vervolgens ‘The Beatles Story’, voor een uitgebreide introductie op het verhaal van The Fab Four, zoals de 4 mannen vaak werden genoemd. Avondmaal en overnachting in ons hotel**** in Liverpool.

02 Liverpool

Na het ontbijt rijden we naar The Casbah Coffee Club, waar John Lennon & Paul McCarthney hun eerste optredens gaven met The Quarrymen. De Casbah Club werd opgericht in 1959 door Mona Best, de moeder van Pete, de 1ste drummer van The Beatles. Daarna keren we naar het centrum van Liverpool terug voor een bezoek aan het British Music Experience. Een ongeëvenaarde collectie van memorabilia, outfits, instrumenten en beeldmateriaal neemt ons mee doorheen de geschiedenis van de Britse popmuziek. De Beatles, de Rolling Stones, Wham!, David Bowie, Sir Elton John, de Spice Girls, Oasis, Adele, … en nog zoveel meer artiesten passeren de revue in een muzikaal overzicht van 1945 tot nu.Lunch in de Philharmonic Dining Rooms, de favoriete pub van John Lennon en de plek waar Paul McCarthney met James Cordon een onverwacht optreden gaf in 2018. Na de middag gaan we met de autocar op Magical Mystery Tour, waarbij we tal van plaatsen aandoen, die met het verhaal van de Beatles gelinkt zijn. We komen voorbij aan het geboortehuis van de 4 Beatles, maar ook Penny Lane, St Peter’s Church Hall (waar John en Paul elkaar voor het eerst ontmoetten) en Strawberry Fields. We brengen een uitgebreid bezoek aan het recentelijk opengestelde Strawberry Fields, waar John Lennon als kind vaak speelde in de tuinen en wereldberoemd maakte dankzij de hit “Strawberry Fields Forever”. Het interactieve museum stelt o.a. de piano tentoon waarop John Lennon zijn wereldhit “Imagine” componeerde. De piano is nog steeds eigendom van de George Michael Estate, maar werd in bruikleen gegeven aan het nieuwe museum. We eindigen de tour met een bezoek aan The Cavern Club, waar het voor The Beatles allemaal echt begon. Avondmaal in het historische Hard Days Night Hotel, waar elke kamer wel ergens een Beatles-twist heeft en het restaurant tal van memorabilia tentoonstelt. Overnachting in het hotel**** te Liverpool.

03 Liverpool – Zaventem

Na het ontbijt wandelen we naar het Liverpool Beatles Museum om er de uitzonderlijke collectie over de Beatles te bezichtigen. Meer dan 1000 authentieke voorwerpen en een ongeziene fotocollectie werd op 3 verdiepingen uitgestald. Het wordt een uniek laatste eerbetoon aan The Fab Four. Na de lunch in het hartje van de stad voorzien we nog wat vrij tijd om te shoppen of op eigen houtje een aantal andere bezienswaardigheden en musea van Liverpool te bezichtigen.

04 Manchester – Zaventem

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Manchester. Rechtstreekse vlucht naar Zaventem met SN Brussels Airlines. De thuiskomst in Zaventem is voorzien omstreeks 13u30.

PRIJS & INFO

Prijs per persoon: € 1150
Single supplement: € 200 per persoon

INBEGREPEN
 • Vlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Manchester (en terug)
 • Transfer naar het hotel met plaatselijke luxeautocar
 • 3 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van halfpension
 • 2 lunches
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (zie oplijsting hieronder)
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost
UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS
 • The Beatles’ Story
 • The Casbah Coffee Club
 • Strawberry Fields
 • The British Music Experience
 • The Liverpool Beatles Museum
NIET INBEGREPEN
 • Ontbijt en middagmaal op dag 1
 • Avondmaal op dag 8
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

14/08/2024

Terugkomst

17/08/2024

Min. deelnemers

20

Max. deelnemers

25

€ 1150.00

Foto's

CTT-Groepsreizen foto's website-Liverpool-Strawberry-fields
CTT-Groepsreizen foto's website-Liverpool2
CTT-Groepsreizen foto's website-Liverpool-pennylane
CTT-Groepsreizen foto's website-Liverpool1
CTT-Groepsreizen foto's website-Liverpool-Image-John-Lennon