Veneto

Golf van Venetië

Beschikbaar doorheen het jaar

Veneto

Golf van Venetië

Beschikbaar doorheen het jaar

Wie kent Venetië niet? De fascinerende stad, gebouwd op 118 kleine eilandjes, is wereldberoemd voor de stadspaleizen, de vele duiven op het San Marcoplein, de chique cafés en natuurlijk ook de bekende gondels. Wie van pure romantiek houdt, moet in Venetië zijn. Het hinterland van Venetië is echter ook zeker de moeite waard om te bezoeken: de historische kunststeden Verona, Padova en Ravenna staan alvast op ons programma! En uiteraard combineren we dit met de heerlijke Italiaanse gastronomie, de typische Italiaanse flair en het milde mediterrane klimaat.

* Opmerking: Dit is een voorbeeldprogramma. Je kan jou hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag. Meer info via info@ctt.be.

reisbeschrijving

Thema's
1
2
3
4
5
6
7
8

01 Brussel – Venetië – Padova

In Zaventem nemen we de vlucht van Brussels International Airport naar de Marco Polo International Airport in Venetië. Daar wacht een plaatselijke luxeautocar ons op voor een 8-daagse reis in Noord-Italië. Vanuit Venetië gaat het richting Padua (Padova in het Italiaans), waar we meteen kennismaken met het Italiaanse ‘dolce vita’: we genieten er van een koffie met gebak in het historische Caffè Pedrocchi. Vervolgens maken we een korte wandeling doorheen het centrum van de stad en brengt de autocar ons naar ons verblijfshotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

02 Padova

Na het ontbijt zetten we onze kennismaking met Padova, de stad van Sint-Antonius, verder. We starten aan het bruisende Piazza Cavour en wandelen langsheen prachtige neoclassicistische gevels, de historische universiteit met de oudste originele botanische tuin ter wereld, het Palazzo della Ragione, het Piazza dei signori, de Torre dell’ Orologio, de Duome met het bijhorende Battistero, … en nog veel meer moois. We onderbreken onze stadswandeling voor een heerlijke lunch. In de late namiddag trekken we naar Villa Pisani, een landhuis met prachtige tuinen. De villa, idyllisch gelegen aan de Riviera del Brenta, is eigendom van de adellijke familie Pisani. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

03 Vicenza – Verona

Vandaag trekken we naar Vicenza, niet alleen bekend omwille van haar edelsmeedkunst en textielambacht, maar ook omwille van architect Andrea di Pietro della Gondola – oftewel “Palladio” – die er heel wat villa’s, paleizen en het Teatro Olimpico op zijn palmares heeft. We ontdekken de stad en wandelen voorbij aan o.a. de Santa Corona, het Piazza dei Signori en de promenade Corso Andrea Palladio. Na de middag rijden we naar Verona, de stad van ‘Romeo & Juliet’. Ook hier ontdekken we te voet het historische centrum: we wandelen van het gezellige Piazza delle Erbe, met het Palazzo del Comune en de Madonna di Verona, via het Piazza Bra en de wereldberoemde Arena naar de Duomo en het Palazzo Giusti. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

04 Bassano del Grappa – Treviso

Na het ontbijt rijden we naar Bassano del Grappa, een pittoresk stadje aan de voet van de Monte Grappa (aan de uitlopers van de Alpen). We kuieren door het historische hart van de stad, rondom de houten Ponte Vecchio over de rivier Brenta. Voor de lunch rijden we naar het beroemde Castello di Roncade, een villa omgeven door middeleeuwse muren, die ooit door de doge van Venetië werd bewoond. Nu worden er uitstekende wijnen geproduceerd. We krijgen er een uitgebreide rondleiding op het domein, waar tegenwoordig jaarlijks 350.000 flessen worden geproduceerd, en kunnen uiteraard ook proeven van de wijn. Na de middag rijden we naar Treviso, het “klein Venetië”, dat niet alleen de hoofdstad van de gelijknamige provincie, maar ook de geboorteplek van de tiramisu en de prosecco is. Het hart van Treviso ligt rondom Piazza dei Signori, een pittoresk plein waar je het Palazzo della Prefettura met zijn hoge klokkentoren kunt bezichtigen. Ook het Palazzo Pretorio en Palazzo dei Trecento bevinden zich aan dit plein. Veel gebouwen werden tijdens WO II vernield door bombardementen, maar heropgebouwd met behoud van de arcades. Even verderop brengen we een bezoek aan de 16de-eeuwse kathedraal, die gebouwd werd op een 12de-eeuwse crypte en met heel wat werken van Titiaan kan pronken. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

05 Venetië

Vandaag brengen we een eerste bezoek aan het wondermooie Venetië. Tijdens onze wandeling langs mooie grachten, leuke pleintjes en kleine straten, bewonderen we tal van mooie gebouwen en snuiven we de sfeer van de volkse wijken San Pole en San Croce. We brengen een bezoek aan de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari. De Franciscanerkerk is de op 1 na grootste kerk van de stad en heeft een uitzonderlijk groots interieur. We lunchen aan de Ponte Rialto, de bekendste brug. Na de middag bezichtigen we de Maria della Salute van architect Palladio. Ook een bezoek aan de Galleria dell’ Academia mag niet op ons programma ontbreken. We vinden er de werken van de belangrijkste Venetiaanse schilders, zoals Tiepolo, Titiaan en Veronese. We voorzien ook nog wat vrije tijd om op eigen houtje van de prachtige stad te genieten. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

06 Venetië

Ook vandaag brengen we door in Venetië. We nemen de Vaporetto, de gemotoriseerde waterbus, tot aan het San Marcoplein. Daar brengen we een bezoek aan het Palazzo Ducale en aan de San Marcobasiliek. Het Palazzo Ducale – oftewel het Dogenpaleis – was van de 9de t.e.m. de 18de eeuw de residentie van de dogen, de leiders van de Republiek Venetië. Op vandaag is het de belangrijkste bezoekersattractie van de stad: je kan je er vergapen aan de pracht en praal van het interieur, de huiveringwekkende gevangenis (waaruit Casanova ooit wist te ontsnappen) en natuurlijk de beroemde Ponte dei Sospiri (de brug der zuchten). Vervolgens nemen we opnieuw de Vaporetto om naar Cannaregio te reizen. Na de lunch verkennen we de volkse wijk, waar de synagogen temidden van heel wat kunstgalerijen de belangrijkste bezienswaardigheden zijn. Immers, Cannaregio was de wijk waar alle Joden verplicht gehuisvest werden vanaf 1516. Deze wijk zorgde ervoor dat de term getto als synoniem voor Joodse wijk ontstond: de wijk was destijds vooral bekend om een grote ijzergieterij (getto in het Italiaans). De toegangspoorten van deze wijk – die ’s nachts op slot gingen om de Joden binnen te houden – werden in opdracht van Napoleon Bonaparte afgebroken. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

07 Ravenna

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Ravenna, ooit de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en daardoor dé schatkamer van de vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken. Op vandaag telt de hoofdstad van Emilia-Romagna niet minder dan 8 majestueuze gebouwen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Quasi allemaal bevinden ze zich in het compacte historische centrum van de stad. Dat Ravenna zoveel prachtige gebouwen heeft, heeft de stad te danken aan enerzijds koning Theodorik van de Ostrogoten en keizer Justinianus van het Byzantijnse Rijk. We brengen een bezoek aan de San Vitalebasiliek en aan het mausoleum di Galla Placida. Onze reisleider neemt ons tijdens een wandeling mee langsheen alle belangrijke bezienswaardigheden, maar in de namiddag voorzien we ook ruimschoots de tijd om op eigen houtje de stad verder te exploreren, op souvenirjacht te gaan of te genieten op één van de vele terrasjes. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Padova.

08 Padova – Venetië – Brussel

Na het ontbijt laden we onze bagage in de autocar en rijden we naar de luchthaven van Venetië voor de terugvlucht naar België.

PRIJS & INFO

Prijsvork €€€

Wil je een prijsvoorstel op maat van jouw groep? Vraag dan deze reis aan!

INBEGREPEN
 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Venetië
 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • 48u-ticket voor openbaar vervoer in Venetië (Vaporetto, People Mover)
 • 7 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van halfpension
 • Alle lunches (m.u.v. dag 1)
 • 1 koffie met gebak in Caffé Pedrocchi
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (zie oplijsting hieronder)
 • Nederlandstalige gespecialiseerde reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten, toeristentaks Venetië
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost
UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS
 • Villa Pisani
 • Arena di Verona
 • Wijndomein Castello di Roncade in Bassano del Grappa
 • Basilica Santa Maria Gloriosa dei Frari
 • Basilica Maria delle Salute
 • Galleria dell’ Academia (Venetië)
 • San Marco Basilica (Venetië)
 • Palazzo Duccale (Venetië)
 • San Vitalebasiliek (Ravenna)
 • Mausoleum di Galla Placida (Ravenna)
NIET INBEGREPEN
 • Ontbijt en middagmaal op dag 1
 • Middagmaal en avondmaal op dag 8
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

Foto's