CTT-Groepsreizen-website-banner-Oman.png

Oman

Een Arabisch sprookje

15/11/2024-22/11/2024

Oman

Een Arabisch sprookje

15/11/2024-22/11/2024

Een reis door Oman is een reis door een land vol cultuur, prachtige natuur en een bijzonder gastvrije bevolking. We komen hier terecht op één van de meest pure, authentieke Arabische landen en huisvest een verscheidenheid aan flora en fauna. Oman herbergt heel wat uitgestrekte woestijnen zoals de Sharqiya woestijn in het noordoosten en de nog grotere Rub al-Khali in het zuiden van het land. Vanaf de vlaktes van de Sharqiya woestijn is het Hadjargebergte te zien waar Jebal Shams, de berg van de zon, en Jebel Akhdar, de groene berg, gelegen zijn. Naast al deze natuurpracht vinden we in Oman ook pittoreske dorpjes zoals Nizwa, Bahla en Ibra waar we kennis maken met het dagelijkse Arabische leven en de gastvrijheid. Hier vinden we kleine theehuizen, lokale markten en leren we alles over de vele tradities die de Omani hebben. Tot slot kan een uitgebreid bezoek aan de witte hoofdstad Muscat niet ontbreken.

Tijdens de reis worden we vergezeld door een lokale gids die tot de top behoort binnen Oman.

reisbeschrijving

Thema's
1
2
3
4
5
6
7
8

01 Brussel - Muscat

Vlucht vanuit Zaventem (Brussels International Airport) naar Muscat. Indirecte vlucht vanuit Brussels Airport Zaventem naar Muscat.

02 Muscat

Bij aankomst op de luchthaven van Muscat, in de vroege ochtend, brengt de autocar ons naar het hotel. Na wat rust en een heerlijk ontbijt vertrekken we met onze lokale Engelssprekende gids om Muscat te verkennen. Ooit een bloeiende handelshaven langs de zijderoute, is Muscat vandaag de multiculturele hoofdstad van het sultanaat. We bezoeken de indrukwekkende Royal Opera, bewonderen het Al Alam Palace en sluiten af in de bruisende Mutrah Souq met vele souvenirs. ‘s Avonds worden we gastvrij ontvangen door een typisch Omanigezin voor een heerlijke maaltijd. Overnachting in hotel Radisson Blu Muscat.

03 Muscat – Jebel Akhdar

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een bezoek aan de 5e grootste moskee ter wereld, de Sultan Qaboos Grand Mosque. Deze maakt indruk met een
14 m hoge Swarovski-kroonluchter en het grootste handgeweven tapijt ter wereld. Bezoek aan het Bait Al Zubair Museum met etnologische tentoonstellingen uit privécollecties. We genieten van een lekkere lunch in een lokaal restaurant gevolgd door een avontuurlijke rit per 4x4 de bergen in van Jebal Akhdar. Wandeling in Falaj en rit door enkele lokale dorpen. Aankomst in ons hotel, DusitD2 Naseem Resort, gelegen middenin het gebergte. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Jebal Akhdar.

04 Jebal AKhdar – Nizwa – Jabreen – Al Hamra – Jebal Akhdar

Na het ontbijt trekken we naar Nizwa, het spirituele centrum van het land. We verkennen de traditionele markt die bekend staat om zijn prachtige zilverwerk en Bahla aardewerk. Van hieruit trekken we richting het Jabreen fort, het mooiste fort van Oman. De volgende stop is in Bahla om het fort te bekijken. Dit is het oudste en grootste in Oman. Lunch. Daarna gaan we naar Al Hamra, een dorp dat door de regering werd gerestaureerd om bezoekers een levendig beeld te geven van hoe de bevolking van Oman vroeger leefde. Via Misfah Al Abryeen terugrit naar Jebal Akhdar. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

05 Jebal Akdhar – Birkat Al Mauz – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Na het ontbijt rijden we naar Birkat Al Mouz om de Falaj Al Katmain te bewonderen, een uniek Aflaj irrigatiesysteem uit het begin van de middeleeuwen dat representatief is voor de traditionele Omaanse irrigatietechnieken. Het systeem, met waterkanalen die zwaartekracht gebruiken om water uit ondergrondse bronnen te leiden, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 2006. Vervolgens maken we een 2,5 uur durende rit door het karakteristieke woestijnlandschap naar Wadi Bani Khalid, een beroemde oase met prachtig turkoois gekleurd water. Zwemmen is mogelijk, maar het is raadzaam een t-shirt over je zwemkleding te dragen. Na de lunch gaan we naar Wahiba Sands, het mooiste deel van de Omaanse woestijn, die voor 70% uit woestijn bestaat. We verkennen de eindeloze zandduinen met onze 4x4 (dune bashing genoemd in Oman) en ontdekken een opmerkelijke fauna en flora. De magische zonsondergang en de heldere sterrenhemel maken de ervaring compleet. We overnachten in het traditionele woestijntentenkamp van Thousand Nights Camp in luxe tenten, met een mogelijkheid tot een upgrade naar een Ameer tent. Avondmaal en overnachting in het Sama Al Wasil woestijnkamp.

06 Wahiba Sands – Sur – Wadi Tiwi – Ras al Jinz

Na het ontbijt rijden we richting Sur, een stad die ooit ver buiten de kusten van de Golf in Afrika, India en Azië bekend stond als een belangrijk handelsknooppunt over alle oceanen. Tijdens een rondleiding door Sur bezoeken we de dhowfabriek, waar tot op de dag van vandaag de typische Omaanse houten schepen op traditionele wijze zonder spijkers of lijm worden gebouwd. De Fatah Al Khair uit de 18e eeuw wordt tentoongesteld in het openluchtmuseum in Sur. Lunch onderweg. Na Sur rijden we via Wadi Tiwi naar het Ras al Jinz Turtle Reserve. Hier zijn we getuige van een schitterend natuurspel: de groene zeeschildpadden komen hier aan land om er tijdens de nacht hun eieren te leggen. Rangers zullen ons begeleiden naar de nestplaatsen van de dieren. Alle schildpadden die terugkeren hebben een afstand van enkele duizenden kilometers afgelegd en zijn ook op dit strand geboren. Avondmaal en overnachting in Ras al Jinz Turtle Reserve.

07 Ras Al Jinz – Bimmah –Muscat

Vanuit Ras al Jinz rijden we naar de Bimmah Sinkhole, een kalkstenen krater waarvan de oorsprong teruggaat tot de afgelopen eeuwen toen het plafond van een ondergrondse rivier instortte. Dit zinkgat wordt gevoed met zeewater uit de ondergrond en het turquoise water nodigt uit tot een verfrissende duik. Verder naar het iconische Al Bustan Palace Hotel waar we een uitzonderlijke High Tea meemaken. Verder naar Muscat voor de check-in in ons hotel, Crowne Plaza Muscat. Vrije lunch gevolgd door een vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Muscat.

 

08 Muscat – Brussel

Na het ontbijt in ons hotel worden we naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Zaventem vanuit Muscat.

PRIJS & INFO

Prijs per persoon: € 3359
Single supplement: € 890 per persoon

INBEGREPEN
 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport naar Muscat
 • Luxeautocar ter plaatse bij de stadsverkenning van Muscat
 • Transport met 4x4 jeeps vanaf dag 3 t.e.m. dag 6
 • 7 overnachtingen in 4-sterrenhotels (halfpension)
 • Alle lunches (m.u.v. dag 1 en 7)
 • Alle in het programma vermelde bezoeken*
 • Nederlandstalige reisleider en plaatselijke gids
 • Audioguides
 • Btw, luchthaventaksen, verblijfstaksen en bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost
UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS
 • Royal Opera House Muscat
 • Al Alam paleis
 • Sultan Qaboos Grand Mosque
 • Bait Al Safah
 • Bait Al Zubair
 • Jabreen fort
 • Bahla fort
 • Al Hamra
 • Dhow bouwplaats
 • Schildpadden excursie met gids
 • High Tea Al Bustan Palace hotel
 • Bimmah zinkgat
NIET INBEGREPEN
 • Alle maaltijden op dag 1
 • Lunch en avondmaal op dag 8
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

Vertrekdata & prijzen

Vertrek

15/11/2024

Terugkomst

22/11/2024

Min. deelnemers

7

Max. deelnemers

15

€ 3359.00

Foto's

CTT-Groepsreizen foto's website-Oman-Jebel-Akhdar3
CTT-Groepsreizen foto's website-oman-Wahiba-Sands-woestijn3
CTT-Groepsreizen foto's website-Oman-Nizwa-shop3
CTT-Groepsreizen foto's website-Oman-Bimmah-krater3
CTT-Groepsreizen foto's website-Oman-Wadi-Bani-Khalid3
CTT-Groepsreizen foto's website-Oman-Muscat3