Reisthema's

ONZE REISTHEMA’S

Verken de wereld met onze gevarieerde reisthema's: van de betoverende blauwe wateren tot het bewuste groen van duurzaam reizen, en van een meeslepende culturele onderdompeling tot intrigerend dark tourism. Kies het thema dat bij jou past en maak je klaar voor een onvergetelijke reiservaring.

Oceanen en zeeën worden vaak geassocieerd met een betere gezondheid: de lucht is er zuiverder, de frisse wind is een welkome afkoeling op hete dagen en het zoute water is goed voor de huid. Recent onderzoek heeft inderdaad aangetoond dat de effecten op zowel fysiek als psychologisch welzijn bij de mens een relevante impact hebben. Verantwoord omspringen met ons maritiem leven is dan ook essentieel. Het ‘blue tourism’ wil inzetten op duurzaam kusttoerisme, waarbij de natuur – en dan vooral water – een centrale rol krijgt.

Cultuurreizen zijn logischerwijze reizen waarbij cultuur centraal staat. Het gaat hierbij niet zozeer om vreemde culturen – dat labelen we onder “Experience” – maar om reizen waarbij de meeste aandacht gaat naar architectuur, beeldende kunsten en (Europese) geschiedenis.

Dark Tourism is geen nachtelijk toerisme, maar een verzamelnaam voor toerisme naar sites van menselijk leed, zoals bijvoorbeeld slagvelden, concentratie- en vernietigingskampen, monumenten voor oorlogsslachtoffers of terreuraanslagen, herdenkingssites voor (natuur)rampen, … enzoverder. Met andere woorden: toerisme naar sites uit de donkere pagina’s van onze geschiedenis.


Reizen die onder het label “Experience” vallen, zijn reizen waarbij de reizigers worden ondergedompeld in vreemde culturen. De nadruk ligt hierbij op unieke ervaringen, interactie met de plaatselijke bevolking, uitgebreide kennismaking met de plaatselijke gastronomie, inzichten in de socio-economische en socio-culturele situatie, … et ceteraGreen Tourism staat voor duurzaam en ecologisch verantwoord toerisme. Hierbij wordt geprobeerd om de ecologische voetafdruk van de toerist zo klein mogelijk te houden, en de socio-economische welvaart van de plaatselijke bevolking naar een hoger niveau te tillen. Duurzaam toerisme draagt bij tot het behoud en de versterking van de natuur, de biodiversiteit en het agrarisch erfgoed, maar gaat uiteraard ook niet voorbij aan het cultureel erfgoed en de socio-culturele uitwisseling met de plaatselijke bevolking