Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Île-de -France - “Schatkamer van Koningen, Kardinalen en Kunstenaars!'

#PKG-FR2023-2

Duur : 3 dagen - 2 nachten

Bestemming : Frankrijk

CTT Troef : 3 dagen genieten van natuurlijke rijkdom en uitzonderlijk cultureel erfgoed

Voorjaar

2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Île-de-France, het historische hart van Frankrijk met zijn uitzonderlijke culturele erfgoed en natuurlijke rijkdom. Zo kleuren kastelen, musea, kerken en oude steden het landschap maar ook regionale natuurparken, groene valleien, prachtige bossen en rivieren vormen een groen juwelenkistje rond Parijs. We laten ons in de ontdekkingstocht van dit prachtig stukje Frankrijk leiden door monniken, keizers, en koningen van het penseel. 

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

 

Dag 1 België - Royaumont - Provins - Lieusant

Vertrek in de vroege ochtend vanop onze centrale opstapplaats richting île-de-France. Onze eerste bezienswaardigheid is de grootste Abdij van de regio: De Abdij van Royaumont. Het mooie klooster is in de 13e eeuw gebouwd in opdracht van Saint-Louis. Een plaatselijke gids geeft ons een rond- leiding met als thema het leven van de monniken in de Middeleeuwen. We maken van de gelegenheid gebruik om een kijkje in de prachtige tuinen te nemen. We lunchen in de buurt en vertrekken daarna naar het prachtige middeleeuwse Provins. Een pareltje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. De bovenstad wordt gedomineerd door de machtige Tour de César en is omgeven door de stadsmuur gebouwd in opdracht van de graaf van Champagne. Op de Place du Châtel bewonderen we de typische huizen, een oude waterput met smeedijzerwerk en het Croix des Changes. Daarna rijden we naar ons 4*-hotel voor avondmaal en overnachting.  

 

 

Dag 2 Lieusant - Fontainebleau - Barbizon - Lieusant

Na het ontbijt begeven we ons naar het Paleis van Fontainebleau, een voormalige koninklijke residentie. Ooit bewoonde Napoleon het kasteel samen met zijn vrouw Josephine. Het was op deze plaats dat ‘Little Boney’ de paus ontbood om zich tot keizer te laten kronen. Eeuwenlang waren de koninklijke bewoners gastheer voor de grootste kunstenaars die er hun sporen nalieten. We lunchen in een plaatselijk restaurant en rijden daarna naar het charmante dorpje Barbizon. Idyllisch verblijf voor de 19-eeuwse landschapsschilders die hier de schoonheid van de natuur kwamen opzoeken. We bezoeken er de emblematische herberg de Ganne en de huis-ateliers van Théodore Rousseau en Jean-François Millet. Bij het verlaten van Barbizon doorkruisen we de mooie landschappen die de schilders inspireerden. Overnachting en diner in ons hotel.  

 

 

Lieusant - Auvers-sur-Oise - Senlis - België

We beginnen onze dag in Auvers-sur-Oise is een schilderachtig dorpje, ten noorden van Parijs. Inspiratiebron voor wereldberoemde schilders. Zowel Cézanne, Pissarro, Daubigny als van Gogh voelden zich er thuis. Vincent van Gogh bracht er zijn laatste jaren door en schilderde er o.a. het portret van Dr. Gachet. We wandelen door dit prachtig decor en bezoeken l’Auberge Ravoux waar van Gogh woonde en uiteindelijk ook overleed. We gebruiken onze lunch en rijden daarna naar Senlis. Dit stadje is bekend door haar historisch centrum en de Gotische kathedraal Notre-Dame. De kathedraal werd gebouwd in de 12de eeuw en is gewijd aan Maria. Een poort tegenover de westgevel van de Notre-Dame geeft toegang tot de ruïnes en tuinen van het Château Royal. Tussen de huizen van Senlis liggen overblijfselen van Gallo-Romeinse stadsmuren met verscheidene uitkijktorens. Aansluitend zetten we onze rit verder naar onze eindbestemming waar we in de vooravond aankomen.

 

 

 

 

Prijs & info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen 

 • Luxe touringcar gedurende het volledige verblijf
 • 2 overnachtingen in 4*-hotel op basis van half pension
 • 3 middagmalen (hoofdschotel + ¼ wijn en water)
 • Ervaren Nederlandstalige gids
 • Ontbijt op dag 1
 • Alle uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audio-guide-systeem
 • BTW, verblijfsbelasting, baantaksen en garantiefonds

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Rondleiding door een plaatselijke gids in de Abdij van Royaumont
 • Toegangsticket Kasteel van Fontainebleau
 • Toegangsticket Musée Peintres Barbizon
 • Toegangsticket Musée Millet
 • Toegangsticket Auberge Ravoux

 Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- & annulatieverzekering 6% van de reissom

 

 

 

 

Hotelvoorstel

2 overnachtingen in Residhome Suites Paris Sénart 4*.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldhotel. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.


Voorjaar-2023

Bekijk PDF