F.A.Q

Frequently Asked Questions

Een open groepsreis is een reis waarop je je als individu kunt inschrijven. Onze open groepsreizen zijn ontworpen voor reizigers die willen genieten van een gezellige groepservaring. Met diverse bestemmingen en reisthema's bieden we een fantastische kans om de wereld te verkennen.

Onze open groepsreizen zijn reizen voor alle leeftijden. De gemiddelde groepsgrootte is tussen 15 en 30 deelnemers. Bij alle open groepsreizen voorzien we een gediplomeerde en gespecialiseerde reisleider die vanaf het begin van de reis met jullie meereist.

We groepsreizen zijn ofwel ééntalig Frans of ééntalig Nederlands. We organiseren geen tweetalige reizen.Lokale gidsen zijn meestal Engelstalig maar onze reisleider zal alle uitleg vertalen indien nodig.

Per reis voorzien wij een online programma. Je kan per dag gaan lezen wat er op de planning staat alsook welke bezoeken en uitstappen er allemaal zijn inbegrepen in onze inschrijvingsprijs. Heb je toch nog een vraag over een specifiek programma? Je kan ons steeds telefonisch bereiken op het nummer +32 56 505 986 of wij overlopen jouw vragen graag via een videocall.

Wij organiseren onze reizen in principe steeds inclusief: transport, hotel, maaltijden en alle bezoeken. Bij CTT staat transparantie centraal, dus je vindt een duidelijk overzicht onderaan elk programma.

Eenvoudig! Via ons nieuwe boekingssysteem kan je nu online inschrijven voor een open groepsreis onder de rubriek ‘reisaanbod’. Of stuur een mail naar info@ctt.be met de gewenste reis en dan bezorgen wij jou een inschrijvingslink of -formulier.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met een overzicht van je boeking. Hierbij zit een boekingsformulier van de reis met het voorschot en de betalingsvoorwaarden. Enkele weken voor vertrek krijg je de saldofactuur en twee weken voor afreis bezorgen wij jou een informatiebrief per mail met extra reisdetails.

Soms zijn we genoodzaakt vanuit CTT Groepsreizen een reis te annuleren, bijvoorbeeld als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt of om veiligheidsredenen. Je krijgt in dit geval je reeds betaalde reissom volledig terugbetaald of je kan jouw reis omboeken naar één van onze andere groepsreizen (met verrekening totaalbedrag).

Reizen zonder prijzen of data zijn voorbeeldprogramma’s voor verenigingen. Het is niet mogelijk om je in te schrijven voor een voorbeeldprogramma, daarom staan er geen prijzen of vertrekdata bij. Neem contact op voor specifieke informatie over prijzen en vertrekdata voor jouw groep.

Gebruik ons handige online aanvraagformulier. Kies een bestaand programma of stel je eigen reis samen.

Absoluut! Bij een programma uit ons aanbod staan we open voor aanpassingen om te voldoen aan de unieke eisen en wensen van jouw vereniging.

Een annulerings- en/of reisbijstandsverzekering is altijd facultatief, maar het is steeds mogelijk om die via CTT Groepsreizen aan te kopen.Voor vlieg- en treinreizen bedraagt de annulerings- en reisbijstandsverzekering 9% van de totale reissom.Voor autocarreizen bedraagt de annulerings- en reisbijstandsverzekering 8% van de totale reissom.Wil je enkel een annuleringsverzekering met ons afsluiten? Dat is zeker mogelijk. Deze word per reis berekend en kan worden opgevraagd per mail.